Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna jako dodatek do warzyw lub frytek.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 619
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 51
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 102
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 619
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 51
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę z mlekiem i przyprawami mieszamy z odrobiną oleju i koperkiem. Składniki dobieramy w takiej ilości, aby uzyskać ciasto konsystencji naleśnikowego.
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Zanurzamy w cieście i przekładamy na patelnię z odrobiną oleju.
Ryba powinna być obficie oblepiona ciastem. Smażymy przez kilka minut do zarumienienia.