Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście

Ryba w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 193

Dodano:

Odsłon: 362

Świetna jako dodatek do warzyw lub frytek.

Składniki

  • Filety rybne ( np. morszczuk lub dorsz)
  • Mąka
  • Napój roślinny lub mleko
  • Olej
  • Koperek
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba w cieście

Przygotowanie

  1. Mąkę z mlekiem i przyprawami mieszamy z odrobiną oleju i koperkiem. Składniki dobieramy w takiej ilości, aby uzyskać ciasto konsystencji naleśnikowego.

  2. Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Zanurzamy w cieście i przekładamy na patelnię z odrobiną oleju.

  3. Ryba powinna być obficie oblepiona ciastem. Smażymy przez kilka minut do zarumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń