Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w jogurtowej marynacie z dodatkiem cytryny, papryczki chili oraz świeżej mięty.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 47
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 34
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 17
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 47
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 34
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 17
Składniki
Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić.
Przygotować marynatę. Do jogurtu zetrzeć skórkę z cytryny, dolać sok cytrynowy, dodać miętę, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chili (może być suszona i pokruszona). Wymieszać. Marynatą zalać filety rybne i schować do lodówki na min. 1/2 godziny.
Każdy filet szczelnie zapakować w folię aluminiową z 2 łyżkami marynaty jogurtowej. Piec 20-30 minut na grillu lub w piekarniku (180 st. C). Podawać z sałatką z grillowanej cukinii i pomidorków koktajlowych.