Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w jogurtowej marynacie z dodatkiem cytryny, papryczki chili oraz świeżej mięty.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2504
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5483
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2244
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 963
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2504
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5483
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2244
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 963
Składniki
Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić.
Przygotować marynatę. Do jogurtu zetrzeć skórkę z cytryny, dolać sok cytrynowy, dodać miętę, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chili (może być suszona i pokruszona). Wymieszać. Marynatą zalać filety rybne i schować do lodówki na min. 1/2 godziny.
Każdy filet szczelnie zapakować w folię aluminiową z 2 łyżkami marynaty jogurtowej. Piec 20-30 minut na grillu lub w piekarniku (180 st. C). Podawać z sałatką z grillowanej cukinii i pomidorków koktajlowych.