Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo aromatyczna i soczysta, nie da się zepsuć. Pomysł z liśćmi od kolegi Nevermore.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22420
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22420
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Składniki
Rybę trzeba oczyścić i naciąć. Natarłam ją czosnkiem, zostawiłam na chwilę i zdjęłam nadmiar, żeby smak nie był zbyt "dziki". Rybę natarłam sola i pieprzem. Skoro użyłam liści chrzanu to dodałam też powiązane zioła, koperek i chili i kolendrę. Tymianek też pasuje. Rybę skroiłam oliwą i zawinęłam.
Dla ułatwienia użyłam sznurka. Rybę ułożyłam w sporym rondlu z nieprzywierającą powłoką. Dno podlałam oliwą i woda i rybę parowałam pod przykryciem około 25 minut. Większą liczbę ryb można ułożyć w blasze z woda i oliwą i piec w piekarniku. Liście nadadzą aromatu a i ochronią rybę przed wysuszeniem czy przesmażeniem.
Smacznego :)