Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo aromatyczna i soczysta, nie da się zepsuć. Pomysł z liśćmi od kolegi Nevermore.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5633
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8869
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7879
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5409
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5633
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8869
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7879
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5409
Składniki
Rybę trzeba oczyścić i naciąć. Natarłam ją czosnkiem, zostawiłam na chwilę i zdjęłam nadmiar, żeby smak nie był zbyt "dziki". Rybę natarłam sola i pieprzem. Skoro użyłam liści chrzanu to dodałam też powiązane zioła, koperek i chili i kolendrę. Tymianek też pasuje. Rybę skroiłam oliwą i zawinęłam.
Dla ułatwienia użyłam sznurka. Rybę ułożyłam w sporym rondlu z nieprzywierającą powłoką. Dno podlałam oliwą i woda i rybę parowałam pod przykryciem około 25 minut. Większą liczbę ryb można ułożyć w blasze z woda i oliwą i piec w piekarniku. Liście nadadzą aromatu a i ochronią rybę przed wysuszeniem czy przesmażeniem.
Smacznego :)