Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo aromatyczna i soczysta, nie da się zepsuć. Pomysł z liśćmi od kolegi Nevermore.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 556
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3046
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 527
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 46
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 556
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3046
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 527
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 46
Składniki
Rybę trzeba oczyścić i naciąć. Natarłam ją czosnkiem, zostawiłam na chwilę i zdjęłam nadmiar, żeby smak nie był zbyt "dziki". Rybę natarłam sola i pieprzem. Skoro użyłam liści chrzanu to dodałam też powiązane zioła, koperek i chili i kolendrę. Tymianek też pasuje. Rybę skroiłam oliwą i zawinęłam.
Dla ułatwienia użyłam sznurka. Rybę ułożyłam w sporym rondlu z nieprzywierającą powłoką. Dno podlałam oliwą i woda i rybę parowałam pod przykryciem około 25 minut. Większą liczbę ryb można ułożyć w blasze z woda i oliwą i piec w piekarniku. Liście nadadzą aromatu a i ochronią rybę przed wysuszeniem czy przesmażeniem.
Smacznego :)