Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo aromatyczna i soczysta, nie da się zepsuć. Pomysł z liśćmi od kolegi Nevermore.
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 60
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 555
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 60
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 555
Składniki
Rybę trzeba oczyścić i naciąć. Natarłam ją czosnkiem, zostawiłam na chwilę i zdjęłam nadmiar, żeby smak nie był zbyt "dziki". Rybę natarłam sola i pieprzem. Skoro użyłam liści chrzanu to dodałam też powiązane zioła, koperek i chili i kolendrę. Tymianek też pasuje. Rybę skroiłam oliwą i zawinęłam.
Dla ułatwienia użyłam sznurka. Rybę ułożyłam w sporym rondlu z nieprzywierającą powłoką. Dno podlałam oliwą i woda i rybę parowałam pod przykryciem około 25 minut. Większą liczbę ryb można ułożyć w blasze z woda i oliwą i piec w piekarniku. Liście nadadzą aromatu a i ochronią rybę przed wysuszeniem czy przesmażeniem.
Smacznego :)