Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w sosie cytrynowo-koperkowym

Ryba w sosie cytrynowo-koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 301

Zdrowa ryba, zawsze na czasie

Składniki

  • 1 kg dowolnej ryby filetowanej
  • 250 ml śmietany
  • 1 cytryna
  • Świeży koperek
  • Pieprz cytrynowy, sól
  • 100 g ryżu
  • Ulubione warzywa
  • 1 jajko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki.
    W misce rozrobić śmietanę z jajkiem, koprem, sokiem z cytryny oraz solą. Rybę przełożyć do woreczka, zalać sosem i piec w 200 stopniach przez godzinę.
    Podawać z ugotowanym ryżem z dodatkiem kurkumy, oraz warzywami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń