Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w sosie koperkowym

Ryba w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3618

Dodano:

Odsłon: 37240

Pomysł na szybką rybę. Proste w wykonaniu danie. Smaczna propozycja nie tylko na piątkowy obiad.

Składniki

  • filety rybne- 50 dag
  • koperek- 2 pęczki
  • żółty ser starty- 20 dag
  • kremówka- szklanka
  • Sól
  • Pieprz
  • mąka- do obtoczenia ryby
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę posyp solą i pieprzem z każdej strony. Obtocz w mące. Smaż na złoty kolor z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Koperek posiekaj. Połącz z śmietaną i serem. Zalej rybę. Piecz w 180 stopniach C przez kwadrans.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń