Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to rybka (dorsz) w sosie koperkowym z dodatkiem śmietany. Rybka smażona, a następnie polana sosem w towarzystwie ulubionej sałatki czy ziemniaków smakuje wybornie.
patelnia, nóż, ręcznik papierowy, rondel , naczynie na panierkę,
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 177
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 113
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3436
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 177
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 113
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3436
Składniki
Koperek zielony po opłukaniu i osuszeniu drobno siekamy. Rybę myjemy, osuszamy, a następnie dzielimy na mniejsze porcje. Każdą porcję skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem , solą i delikatnie przyprawą do ryb. Panierujemy w mące z dodatkiem bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła na złoty kolor z każdej strony , po usmażeniu rybkę przekładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Tłuszcz z pieczenia przelewamy do rondla dodajemy mąkę i przygotowujemy lekką zasmażkę. Do zasmażki cały czas mieszając dolewamy bulion warzywny, dodajemy śmietanę mieszamy aż sos stanie się gęsty. Na koniec dodajemy posiekany koperek. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą. Tak przygotowanym sosem polewamy upieczoną rybkę. Podajemy z ulubioną sałatką lub ziemniaczkami. Rada; Usmażoną rybkę możemy włożyć do sosu i chwilę pogotować, ja tylko polewam sosem.