Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z limandy marynowany w sosie musztardowym i usmażony na maśle jest wyjątkowo smaczny i soczysty.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Majonez wymieszać z musztardą, jogurtem i sokiem z cytryny. Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i kolorowym pieprzem.
Z obu stron posmarować przygotowanym sosem, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny. Tak przygotowany filet obtoczyć w mące.
Włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem z olejem i smażyć z obu stron po 3-4 minuty. Usmażony osączyć na papierowym ręczniku.