Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 597 Ocena: 5545

Dodano:

Odsłon: 397

Propozycja na piątkowy obiadek.

Składniki

  • ½ kg fileta rybnego
  • Mąka do obtoczenia
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Pomysł na rybę w sosie śmietankowo koperkowym
  • Sól
  • Brokuł
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Rybę kroimy na mniejsze porcje, solimy, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące pszennej.
    3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  2. 4. Następnie układamy w naczyniu.

  3. 5. Na rybę wykładamy brokuł, podzielony na małe różyczki.

  4. 6. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu.

  5. 7. Sosem polewamy warzywa.
    8. Można posypać jeszcze koperkiem.
    9. Rybka gotowa. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń