Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 859 Ocena: 9348

Dodano:

Odsłon: 765

Propozycja na piątkowy obiadek.

Składniki

  • ½ kg fileta rybnego
  • Mąka do obtoczenia
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Pomysł na rybę w sosie śmietankowo koperkowym
  • Sól
  • Brokuł
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

Przygotowanie

  1. 1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Rybę kroimy na mniejsze porcje, solimy, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące pszennej.
    3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  2. 4. Następnie układamy w naczyniu.

  3. 5. Na rybę wykładamy brokuł, podzielony na małe różyczki.

  4. 6. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu.

  5. 7. Sosem polewamy warzywa.
    8. Można posypać jeszcze koperkiem.
    9. Rybka gotowa. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń