Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w warzywach to znakomity pomysł na świąteczne danie. Jest nieskompilowane i dość szybkie w przygotowaniu, ale przede wszystkim niebywale smaczne. Fot. Adobe Stock/Magdziak Marcin
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4462
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34305
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2016
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113708
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4462
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34305
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2016
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113708
Składniki
Filety pokroić na kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i odstawić.
Warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Wszystko podsmażyć w garnku na maśle. Przyprawić solą, pieprzem ziołowym i kurkumą lub curry. Wlać wodę lub wywar i dusić przez kilka minut. Pod koniec dodać kawałki ananasa wraz z zalewą oraz przecier pomidorowy. Wymieszać.
Zamarynowaną rybę obtoczyć w mącę i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Połowę farszu nałożyć do naczynia żaroodpornego. Ułożyć usmażoną rybę i przykryć resztą duszonych jarzyn.
Zapiekać przez 20 minut w temp. 180 st. C.
Przed podaniem udekorować posiekaną natką pietruszki lub kolendry i plasterkami cytryny.