Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w warzywach to znakomity pomysł na świąteczne danie. Jest nieskompilowane i dość szybkie w przygotowaniu, ale przede wszystkim niebywale smaczne. Fot. Adobe Stock/Magdziak Marcin
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35869
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35869
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Filety pokroić na kawałki. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i odstawić.
Warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Wszystko podsmażyć w garnku na maśle. Przyprawić solą, pieprzem ziołowym i kurkumą lub curry. Wlać wodę lub wywar i dusić przez kilka minut. Pod koniec dodać kawałki ananasa wraz z zalewą oraz przecier pomidorowy. Wymieszać.
Zamarynowaną rybę obtoczyć w mącę i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Połowę farszu nałożyć do naczynia żaroodpornego. Ułożyć usmażoną rybę i przykryć resztą duszonych jarzyn.
Zapiekać przez 20 minut w temp. 180 st. C.
Przed podaniem udekorować posiekaną natką pietruszki lub kolendry i plasterkami cytryny.