Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w panierce tym razem inaczej. Panierkę zastępują starte ziemniaki i cienka warstwa musztardy, a jej smak uzupełnia świeży tymianek. Wybór ryb zależy od nas, ja zdecydowałam się na pstrąga łososiowego. Pstrąg łososiowy, zwany również tęczowym, jest rybą znaną równiez pod inną nazwą – troć wędrowna. Charakteryzuje się różowym mięsem, w kolorze podobnym do łososia, ma jednak, w porównaniu z nim nieco chudsze mięso. Do tego smaczny dip w stylu guacamole z awokado i marynowanymi pomidorami.
Polecam.
Odsłon: 364
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1346
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 539
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Polecam.
Odsłon: 364
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1346
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 539
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Składniki
Dokladnie oczyscic filety, usunac ewentualnie pozostale osci i odciac twarda czesc grzbietu. Pokroic rybe na porcje.
Ziemniaki obrac i zetrzec na tarce z grubymi oczkami. Ulozyc na reczniku kuchennym lub sciereczce i odcisnac plyn. Umiescic starte ziemniaki i make w osobnych talerzach. Ziemniaki lekko posolic, rybe lekko doprawic sola i pieprzem i obtoczyc w mace. Posmarowac jedna strone cienka warstwa musztardy i wcisnac w mieszanke ziemniaczana.
Nastepnie posmarowac musztarda druga strone fileta, odwrócic i równiez docisnac do ziemniaków, aby dobrze przylegaly do fileta. Rozgrzac maslo klarowane i olej rzepakowy na patelni i smazyc filety z obu stron na srednim ogniu, az beda chrupiace i zlocistobrazowe czyli ok. 4-5 minut. Posypac tymiankiem i czesto obracac rybe w czasie smazenia.
Przygotowac dip: usunac nasiona z pomidorów i pokroic je w kostke. Pomidory wlozyc do miski z oliwa z oliwek, sola i cukrem i marynowac przez ok. 20 minut. Awokado przekroic na pól, wyjac pestke i wyskrobac miazsz. Umiescic w plytkiej misce i rozgniesc z marynowanymi pomidorami. Dodac odrobine oliwy z oliwek i doprawic sokiem z cytryny, starta skórka cytrynowa, sola, cukrem i chili.
Dip z awokado i kawalek ryby ulozyc na talerzu i udekorowac listkami pietruszki i plasterkami cytryny.