Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na piątkowy obiad z rybą. Proponuję kawałki dorsza zanurzonego w wyrazistym sosie z warzywami. Danie najlepiej pasuję z ryżem.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1592
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 334
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1592
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 334
Składniki
1. Grzyby Mun zalewam gorącą wodą i odstawiam. 2. Rybę kroje na mniejsze kawałki, wlewam do ryby 2 łyżki sosu sojowego, wsypuję sól.
3. Do miski wsypuję mąkę, wbijam jajka, mieszam. Cieście obtaczam rybę i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Cebulę, imbir, czosnek obieram, cebulę, imbir drobno kroję, czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na drugiej większej patelni na rozgrzanym olej. 5. Marchewki obieram, kroję w słupki, grzyby odlewam kroję na mniejsze paski. Grzyby i marchew dodaję do cebuli, smażę około 10 minut. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę, smażę 10 minut, wsypuję curry, wlewam sos sojowy, podlewam ½ szk. wody i gotuję dwie minuty. 6. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną, rozrobioną w małej ilość i wody. 7. Sos łączę z rybą.
8. Danie gotowe.
Smacznego