Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na piątkowy obiad z rybą. Proponuję kawałki dorsza zanurzonego w wyrazistym sosie z warzywami. Danie najlepiej pasuję z ryżem.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 405
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 543
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 405
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 543
Składniki
1. Grzyby Mun zalewam gorącą wodą i odstawiam. 2. Rybę kroje na mniejsze kawałki, wlewam do ryby 2 łyżki sosu sojowego, wsypuję sól.
3. Do miski wsypuję mąkę, wbijam jajka, mieszam. Cieście obtaczam rybę i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Cebulę, imbir, czosnek obieram, cebulę, imbir drobno kroję, czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na drugiej większej patelni na rozgrzanym olej. 5. Marchewki obieram, kroję w słupki, grzyby odlewam kroję na mniejsze paski. Grzyby i marchew dodaję do cebuli, smażę około 10 minut. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę, smażę 10 minut, wsypuję curry, wlewam sos sojowy, podlewam ½ szk. wody i gotuję dwie minuty. 6. Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną, rozrobioną w małej ilość i wody. 7. Sos łączę z rybą.
8. Danie gotowe.
Smacznego