Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 902
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 523
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 902
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 523
Składniki
Wykonanie: Rybę oczyścić i odstawić. Zagotować litr wody, dodać pokrojoną cebulę, czosnek, kostki rosołowe, marchewkę, przyprawy, oliwę i gotować na wolnym ogniu około 50 minut. Następnie zakwasić octem do smaku, włożyć rybę w całość i gotować około 20 minut. W razie potrzeby dolać wody i możemy lekko posolić według uznania. Miękką rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku, podlać niewielką ilością wywaru i podawać np.: z ziemniakami. Powstała zupa jest smaczna i aromatyczna, więc możemy ją przecedzić przez sito i podawać z ryżem.