Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6105
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8571
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5902
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6105
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8571
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5902
Składniki
Wykonanie: Rybę oczyścić i odstawić. Zagotować litr wody, dodać pokrojoną cebulę, czosnek, kostki rosołowe, marchewkę, przyprawy, oliwę i gotować na wolnym ogniu około 50 minut. Następnie zakwasić octem do smaku, włożyć rybę w całość i gotować około 20 minut. W razie potrzeby dolać wody i możemy lekko posolić według uznania. Miękką rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku, podlać niewielką ilością wywaru i podawać np.: z ziemniakami. Powstała zupa jest smaczna i aromatyczna, więc możemy ją przecedzić przez sito i podawać z ryżem.