Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 502
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 502
Składniki
Wykonanie: Rybę oczyścić i odstawić. Zagotować litr wody, dodać pokrojoną cebulę, czosnek, kostki rosołowe, marchewkę, przyprawy, oliwę i gotować na wolnym ogniu około 50 minut. Następnie zakwasić octem do smaku, włożyć rybę w całość i gotować około 20 minut. W razie potrzeby dolać wody i możemy lekko posolić według uznania. Miękką rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku, podlać niewielką ilością wywaru i podawać np.: z ziemniakami. Powstała zupa jest smaczna i aromatyczna, więc możemy ją przecedzić przez sito i podawać z ryżem.