Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba z wody

Ryba z wody

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18494

Dodano:

Odsłon: 1118

Z jednej ryby dwa dania.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryba z wody

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rybę oczyścić i odstawić. Zagotować litr wody, dodać pokrojoną cebulę, czosnek, kostki rosołowe, marchewkę, przyprawy, oliwę i gotować na wolnym ogniu około 50 minut. Następnie zakwasić octem do smaku, włożyć rybę w całość i gotować około 20 minut. W razie potrzeby dolać wody i możemy lekko posolić według uznania. Miękką rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku, podlać niewielką ilością wywaru i podawać np.: z ziemniakami. Powstała zupa jest smaczna i aromatyczna, więc możemy ją przecedzić przez sito i podawać z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń