Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na przeciw smacznej choć monotonnej panierce......lekko strawne i aromatyczne.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 715
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22738
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15102
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4836
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45333
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 715
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22738
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15102
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4836
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45333
Składniki
Rybę solimy, pieprzymy czarnym pieprzem i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Smażymy na odrobinie masła przez 3 minuty. Przekładamy Rybę na blaszkę, W rondlu topimy 3 łyżki masła po czym dodajemy 2 łyżki mąki- nie rumienimy. Rozprowadzamy zimnym wywarem energicznie mieszając, tak by nie powstały grudki. Pozostawiamy na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą, białym pieprzem, sokiem z drugiej połowy cytryny, tymiankiem ( ilość według upodobania), oraz koperkiem. Dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy. Powstałym sosem polewamy rybę i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut w temp ok. 190 stopni. Piszę ok. ponieważ są różne piekarniki: Ja posiadam elektryczny dwu komorowy, stąd szybciej się nagrzewaRybę solimy, pieprzymy czarnym pieprzem i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Smażymy na odrobinie masła przez 3 minuty. Przekładamy Rybę na blaszkę, W rondlu topimy 3 łyżki masła po czym dodajemy 2 łyżki mąki- nie rumienimy. Rozprowadzamy zimnym wywarem energicznie mieszając, tak by nie powstały grudki. Pozostawiamy na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą, białym pieprzem, sokiem z drugiej połowy cytryny, tymiankiem ( ilość według upodobania), oraz koperkiem. Dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy. Powstałym sosem polewamy rybę i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut w temp ok. 190 stopni. Piszę ok. ponieważ są różne piekarniki: Ja posiadam elektryczny dwu komorowy, stąd szybciej się nagrzewa