Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na przeciw smacznej choć monotonnej panierce......lekko strawne i aromatyczne.
Rybę solimy, pieprzymy czarnym pieprzem i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Smażymy na odrobinie masła przez 3 minuty. Przekładamy Rybę na blaszkę, W rondlu topimy 3 łyżki masła po czym dodajemy 2 łyżki mąki- nie rumienimy. Rozprowadzamy zimnym wywarem energicznie mieszając, tak by nie powstały grudki. Pozostawiamy na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą, białym pieprzem, sokiem z drugiej połowy cytryny, tymiankiem ( ilość według upodobania), oraz koperkiem. Dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy. Powstałym sosem polewamy rybę i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut w temp ok. 190 stopni. Piszę ok. ponieważ są różne piekarniki: Ja posiadam elektryczny dwu komorowy, stąd szybciej się nagrzewaRybę solimy, pieprzymy czarnym pieprzem i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Smażymy na odrobinie masła przez 3 minuty. Przekładamy Rybę na blaszkę, W rondlu topimy 3 łyżki masła po czym dodajemy 2 łyżki mąki- nie rumienimy. Rozprowadzamy zimnym wywarem energicznie mieszając, tak by nie powstały grudki. Pozostawiamy na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą, białym pieprzem, sokiem z drugiej połowy cytryny, tymiankiem ( ilość według upodobania), oraz koperkiem. Dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy. Powstałym sosem polewamy rybę i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut w temp ok. 190 stopni. Piszę ok. ponieważ są różne piekarniki: Ja posiadam elektryczny dwu komorowy, stąd szybciej się nagrzewa
Danie rybne, którego przygotowanie zajmuje tylko 45 minut. Przepyszne!
Odsłon: 27979
Piątkowa zapiekanka, filety rybne zapiekane z brokułem, polane pysznym sosem...
Odsłon: 3241
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 70
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 338
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 166
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 196
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 70
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 338
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 166
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 196
Składniki
Rybę solimy, pieprzymy czarnym pieprzem i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Smażymy na odrobinie masła przez 3 minuty. Przekładamy Rybę na blaszkę, W rondlu topimy 3 łyżki masła po czym dodajemy 2 łyżki mąki- nie rumienimy. Rozprowadzamy zimnym wywarem energicznie mieszając, tak by nie powstały grudki. Pozostawiamy na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą, białym pieprzem, sokiem z drugiej połowy cytryny, tymiankiem ( ilość według upodobania), oraz koperkiem. Dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy. Powstałym sosem polewamy rybę i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut w temp ok. 190 stopni. Piszę ok. ponieważ są różne piekarniki: Ja posiadam elektryczny dwu komorowy, stąd szybciej się nagrzewaRybę solimy, pieprzymy czarnym pieprzem i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Smażymy na odrobinie masła przez 3 minuty. Przekładamy Rybę na blaszkę, W rondlu topimy 3 łyżki masła po czym dodajemy 2 łyżki mąki- nie rumienimy. Rozprowadzamy zimnym wywarem energicznie mieszając, tak by nie powstały grudki. Pozostawiamy na małym ogniu ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą, białym pieprzem, sokiem z drugiej połowy cytryny, tymiankiem ( ilość według upodobania), oraz koperkiem. Dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy. Powstałym sosem polewamy rybę i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut w temp ok. 190 stopni. Piszę ok. ponieważ są różne piekarniki: Ja posiadam elektryczny dwu komorowy, stąd szybciej się nagrzewa
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Dania główne
PYSZNA MARYNATA DO KURCZAKA / INDYKA
Dania główne
Spaghetti cytrynowe. Danie w mniej niż 15 minut.
Dania główne
Placki z żółtej cukinii
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe...
Odsłon: 11
PYSZNA MARYNATA DO KURCZAKA / INDYKA
Przepis marynatę do kurczaka czy indyka - zanurzę mięso w mieszaninie przypra...
Odsłon: 39