Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna zapiekanka, którą można zjeść na obiad lub kolację, a także uraczyć nią gości na imprezie :-)
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15128
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1256
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1369
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 229
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15128
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1256
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1369
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 229
Składniki
Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy chwilę w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Cukinię kroimy na plasterki, solimy i smażymy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Śmietanę mieszamy z mąką ziemniaczaną, przeciśniętym czosnkiem i doprawiamy solą i pieprzem.
Dno naczyń ceramicznych smarujemy olejem, układamy kawałki ryby, na to kładziemy ugotowane kawałki brokułu i usmażone plastry cukinii, zalewamy sosem śmietanowym, na górę sypiemy tarty ser. Następnie wkładamy do piekarnika na 20 minut 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika dajemy zapiekankom chwilę odpocząć (ok. 5 minut). Na koniec posypujemy siekanym koperkiem. Gotowe !!! SMACZNEGO!!!