Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna zapiekanka, którą można zjeść na obiad lub kolację, a także uraczyć nią gości na imprezie :-)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29597
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9037
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29597
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9037
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 764
Składniki
Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy chwilę w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Cukinię kroimy na plasterki, solimy i smażymy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Śmietanę mieszamy z mąką ziemniaczaną, przeciśniętym czosnkiem i doprawiamy solą i pieprzem.
Dno naczyń ceramicznych smarujemy olejem, układamy kawałki ryby, na to kładziemy ugotowane kawałki brokułu i usmażone plastry cukinii, zalewamy sosem śmietanowym, na górę sypiemy tarty ser. Następnie wkładamy do piekarnika na 20 minut 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika dajemy zapiekankom chwilę odpocząć (ok. 5 minut). Na koniec posypujemy siekanym koperkiem. Gotowe !!! SMACZNEGO!!!