Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba ze szpinakiem w cieście francuskim

Ryba ze szpinakiem w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 1715

Dodano:

Odsłon: 1320

Macie już pomysł na niedzielny obiad? Przedstawiam szybki przepis na rybę ze szpinakiem w cieście francuskim! Smak jest obłędny.

Składniki

  • 450 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego
  • 2 filety miruny
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Gałka muszkatołowa
  • 250 g serka kremowego śmietankowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrażamy na sitku. Na patelnię wkładamy masło, podsmażamy na nim szpinak i czosnek. Obficie doprawiamy (zwłaszcza czosnkiem). Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek. Całość dusimy cały czas mieszając. Na koniec do sosu możemy dodać odrobinę mąki, aby zagęścić sos. Studzimy.

  2. Ciasto francuskie rozkładamy, nacinamy lekko boki. Na środku kładziemy płat ryby, a na nią połowę sosu szpinakowego. Posypujemy startym serem (ja położyłam ser w plastrach) i zawijamy boki ciasta francuskiego. Wierzch smarujemy rozbitym jajkiem.

    Pieczemy 30 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń