Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetycznie, szybko, smacznie! Z założenia danie dopasowane do diety Dukana (P+W)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Pokroić cebulę w piórka, marchew i pieczarki w talarki, cukinię wraz ze skórką w niedużą kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia lub kamionki.
W szklance gorącej wody rozpuścić pół kostki bulionu warzywnego wraz z koncentratem pomidorowym i zalać warzywa. Doprawić do smaku pieprzem i papryką (jaką kto lubi).
Przygotowane warzywa wstawić do piekarnika (200stC -termoobieg) i dusić do stanu al dente :)
Na podduszone warzywa ułożyć filety (całe lub w kawałkach), posypać odrobiną soli (można oczywiście z niej zrezygnować bo bulion sam w sobie jest słony) i wstawić ponownie do piekarnika. W trakcie duszenia wymieszać rybę z warzywami.
W daniu nie używa się praktycznie tłuszczu, jedyny to chyba pochodzący z kostki bulionowej. Danie przypomina nieco rybę po grecku. W zasadzie można dodać ulubione przyprawy jak np. czosnek i podać z dowolnym dodatkiem.
Smacznego!