Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu boskie, trzeba spróbować!
Przepis mam od kucharek ,które robiły to danie na komunii .Jest bardzo dobre !
Odsłon: 1400
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 133
Wiosenna odsłona placuszkow owsianych. Smaczne i kolorowe. Mąkę owsianą możem...
Odsłon: 44
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 19203
przepis na smaczny , sycący obiad
Odsłon: 69
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 310
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 133
Wiosenna odsłona placuszkow owsianych. Smaczne i kolorowe. Mąkę owsianą możem...
Odsłon: 44
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 19203
przepis na smaczny , sycący obiad
Odsłon: 69
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 310
Składniki
Filety opłukać, odsączyć papierowym ręcznikiem. Patelnię rozgrzać, przełożyć rybę, wlać mleko i doprawić świeżo mielonymi solą i pieprzem, można dodać też Fit up - przyprawę do ryb. Doprowadzić do wrzenia, zmiejszyć płomień i gotować na małym ogniu ok.10 min. Pod koniec ryba ma się łatwo rozdzielać widelcem. Rybę wyjąć z patelni. Mleko zlać do pojemniczka na później. W rondelku rozgrzać oliwę, domieszać mąkę, tak by powstał gęsty sos, pasta niemal. Gotować przez 1 min. mieszając. Zestawić rondelek z ognia, mieszając dolewać mleko, które zostało z gotowania ryby. Ma powstać gładka masa. Ponownie postawić na ogień, chwilkę gotować, aż masa zgęstnieje. Zestawić z ognia, do powstałej pasty wrzucić rybę podzieloną na kawałki, kapary, paprykę w proszku, czosnek, sok z cytryny i natkę pietruszki. Widelcem wszystko mieszamy i dokładnie rozgniatamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli masa jest jeszcze gorąca, to odstawić chwilę do schłodzenia. Przygotować dwa głębokie talerze - jeden z tartą bułką, drugi z rozmąconym jajkiem. Rozgrzać olej we frytownicy lub w głębokim garnku. Z masy rybnej uformować krokieciki, obtoczyć w jajku, w mące i wrzucać pojedynczo do tłuszczu. Usmażyć na złoty kolor, wyjmować łyżką cedzakową, odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać gorące, z kawałkami cytryny i majonezem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Dania główne
Makaron tortellini z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Kwiaty czarnego bzu w cieście
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 12
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Młoda kapusta jest u nas najlepszym daniem na każdą okazję, z pomidorami i ki...
Odsłon: 91