Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko chrupiący seler naciowy połączony z ziemniakami i delikatnym tuńczykiem. Niebo dla podniebienia.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 887
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1803
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6331
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 887
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1803
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6331
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. W rondelku rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, wrzucamy ziemniaki i podsmażamy 5 minut, ciągle mieszając, gdyż ziemniaki lubią się przypalać. Po tym czasie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Warzywa podlewamy 1/4 szklanki wody, doprawiamy solą i pieprzem, podduszamy 10 minut. Seler naciowy kroimy w paseczki, podsmażamy na oliwie w oddzielnym naczyniu. Po 5 minutach dodajemy gałkę muszkatołową, mąkę, energicznie mieszamy. Następnie, nie przerywając mieszania, wąskim strumieniem wlewamy mleko. Po kilku minutach sos stanie się dość gęsty, to znak, że czas dodać ziemniaki z cebulą oraz tuńczyka osączonego z zalewy. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gulasz dusimy na małym ogniu przez około 5 minut.
Smacznego.