Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, łyżkę wegety oraz łyżkę curry ( jeżeli ktoś lubi pikantne to wtedy dodajemy jeszcze pieprzu cayenne) . Przesmażamy to razem i wsypujemy suchy ryż. Łączymy ze sobą składniki i podsmażamy aż ryż się zeszkli. Przekładamy go do większego garnka, wyrównujemy i wlewamy powoli wrzącą wodę. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 20 - 25 minut.