Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13556
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 897
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13556
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 897
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, łyżkę wegety oraz łyżkę curry ( jeżeli ktoś lubi pikantne to wtedy dodajemy jeszcze pieprzu cayenne) . Przesmażamy to razem i wsypujemy suchy ryż. Łączymy ze sobą składniki i podsmażamy aż ryż się zeszkli. Przekładamy go do większego garnka, wyrównujemy i wlewamy powoli wrzącą wodę. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 20 - 25 minut.