Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6635
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 181
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6635
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 181
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, łyżkę wegety oraz łyżkę curry ( jeżeli ktoś lubi pikantne to wtedy dodajemy jeszcze pieprzu cayenne) . Przesmażamy to razem i wsypujemy suchy ryż. Łączymy ze sobą składniki i podsmażamy aż ryż się zeszkli. Przekładamy go do większego garnka, wyrównujemy i wlewamy powoli wrzącą wodę. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 20 - 25 minut.