Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do dań obiadowych. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 1708
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione n...
Odsłon: 669
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 215
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 761
Podwójna porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości l...
Odsłon: 157
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 1708
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione n...
Odsłon: 669
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 215
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 761
Podwójna porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości l...
Odsłon: 157
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, krótko ją podsmażamy.
Następnie dajemy na patelnię marchewkę również pokrojoną w drobną kostkę oraz fasolkę pociętą w małe kawałki. Podsmażamy wszystko 2-3 minuty.
Na koniec wsypujemy na patelnię ryż. Chwilę podsmażmy. Zalewamy ryż z warzywami wodą, przyprawiamy solą, curry i maggi, dodajemy łyżkę masła.
Gotujemy ryż 12-15 minut na małym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn. Od czasu do czasu mieszamy go. Na koniec wyłączamy ogień, zostawiamy patelnię pod przykryciem na kilka minut, aby ryż doszedł.
Ryż curry z warzywami gotowy!