Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do dań obiadowych. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2091
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 84
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 791
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2091
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 84
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 791
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, krótko ją podsmażamy.
Następnie dajemy na patelnię marchewkę również pokrojoną w drobną kostkę oraz fasolkę pociętą w małe kawałki. Podsmażamy wszystko 2-3 minuty.
Na koniec wsypujemy na patelnię ryż. Chwilę podsmażmy. Zalewamy ryż z warzywami wodą, przyprawiamy solą, curry i maggi, dodajemy łyżkę masła.
Gotujemy ryż 12-15 minut na małym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn. Od czasu do czasu mieszamy go. Na koniec wyłączamy ogień, zostawiamy patelnię pod przykryciem na kilka minut, aby ryż doszedł.
Ryż curry z warzywami gotowy!