Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wegetariańsku. Ryż smażony z jajkiem i warzywami. Całość okraszona orientalną nutą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1572
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1983
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1572
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1983
Składniki
Na średnim ogniu rozgrzewamy głęboką patelnię. Po czym poznać, że jest solidnie rozgrzana? Skropić powierzchnię wodą. Jeśli woda momentalnie zaczyna się gotować - jest idealnie. Dolewamy trochę oliwy i wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Smażymy przez 3 minuty, mieszając drewnianą łyżką.
Dodajemy posiekaną cebulę dymkę razem z pędem. Całość smażymy na małym ogniu, delikatnie mieszając.
W naczyniu rozbijamy jajko i mieszamy je z solą, pieprzem i sosem sojowym. Należy uważać, gdyż sos sojowy jest z reguły bardzo słony.
Robimy przestrzeń na patelni pod smażenie jajka. Dolewamy więcej oleju jeśli jest taka potrzeba. Wlewamy jajeczną miksturę. Jajko powinno delikatnie się ściąć, następnie dodajemy ryż i całość równomiernie, delikatnie mieszamy, aż jajko zostanie 'wchłonięte' w ryż. Smacznego.