Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste danie a zarazem pyszne i sycące.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11967
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16495
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5308
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11967
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16495
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5308
Składniki
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie usmaż kurczaka, następnie przełóż go na naczynie i na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Gotowe składniki połącz na patelni, wlej śmietanę i podgrzej. Gdy śmietana jest już ciepła (najlepiej nie doprowadzać do wrzenia aby się nie zważyła) dodaj stopniowo serek topiony i zaczekaj aż się rozpuścić. Dopraw według uznania.
PODANIE Dla efektownego wyglądu utwórz na środku talerza wyspę, dookoła niej rozłóż sos i udekoruj natką pietruszki RADY Posiekaną pietruszkę możesz dodać także do sosu Jeśli nie lubisz smaku serka topionego możesz go pominąć