Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż w sosie serowo śmietanowym z kurczakiem i pieczarkami

Ryż w sosie serowo śmietanowym z kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 473

Szybkie, proste danie a zarazem pyszne i sycące.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
    W tym czasie usmaż kurczaka, następnie przełóż go na naczynie i na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Gotowe składniki połącz na patelni, wlej śmietanę i podgrzej. Gdy śmietana jest już ciepła (najlepiej nie doprowadzać do wrzenia aby się nie zważyła) dodaj stopniowo serek topiony i zaczekaj aż się rozpuścić. Dopraw według uznania.

  2. PODANIE
    Dla efektownego wyglądu utwórz na środku talerza wyspę, dookoła niej rozłóż sos i udekoruj natką pietruszki

    RADY
    Posiekaną pietruszkę możesz dodać także do sosu
    Jeśli nie lubisz smaku serka topionego możesz go pominąć

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń