Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste danie a zarazem pyszne i sycące.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Składniki
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie usmaż kurczaka, następnie przełóż go na naczynie i na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Gotowe składniki połącz na patelni, wlej śmietanę i podgrzej. Gdy śmietana jest już ciepła (najlepiej nie doprowadzać do wrzenia aby się nie zważyła) dodaj stopniowo serek topiony i zaczekaj aż się rozpuścić. Dopraw według uznania.
PODANIE Dla efektownego wyglądu utwórz na środku talerza wyspę, dookoła niej rozłóż sos i udekoruj natką pietruszki RADY Posiekaną pietruszkę możesz dodać także do sosu Jeśli nie lubisz smaku serka topionego możesz go pominąć