Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 579
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13496
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 579
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13496
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2748
Składniki
Umytą cukinie ścieramy na dużych oczkach tarki, doprawiamy odrobiną soli, pieprzu. Dodajemy posiekany czosnek, czosnek suszony i zioła, mieszamy. Do wrzącej osolonej wody wkładamy 2 torebki ryżu, gotujemy 10-15 minut. Na większej patelni rozgrzewamy olej, przekładamy cukinię krótko podsmażamy na większym ogniu. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 minut, często mieszając. Potem na patelnię przekładamy ugotowany ryż wyjęty z torebki. Wszystko mieszamy i podajemy.