Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 823
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 823
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę. Podsmażamy ją 2-3 minuty. Dodajemy mrożony groszek. Podsmażamy całość kolejne 2-3 minuty.
Na koniec wsypujemy na patelnię ryż. Chwilę podsmażmy.
Zalewamy ryż z warzywami wodą, solimy go i dodajemy łyżkę masła. Gotujemy ryż 12-15 minut na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn. Od czasu do czasu mieszamy go. Na koniec wyłączamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywą zostawiamy ryż z warzywami na 2-3 minuty, aby doszedł.
Ryż z groszkiem i marchewką gotowy!