Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
1. zagotować 1 szkl wody, posolić, wsypać ryż, gotować na minimalnym ogniu aż będzie prawie miękki, 2. rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojonego pora, cebulę i czosnek, posolić, dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną, dodać 2-3 łyżki gorącej wody oraz ryż, na koniec dodać serek, doprawić do smaku, 3. krewetki opłukać, osuszyć, rozgrzać łyżkę oleju, dodać krewetki, smażyć po 2 min z każdej strony, dodać do ryżu, wymieszać, chwile jeszcze podgrzewać, smacznego