Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
1. zagotować 1 szkl wody, posolić, wsypać ryż, gotować na minimalnym ogniu aż będzie prawie miękki, 2. rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojonego pora, cebulę i czosnek, posolić, dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną, dodać 2-3 łyżki gorącej wody oraz ryż, na koniec dodać serek, doprawić do smaku, 3. krewetki opłukać, osuszyć, rozgrzać łyżkę oleju, dodać krewetki, smażyć po 2 min z każdej strony, dodać do ryżu, wymieszać, chwile jeszcze podgrzewać, smacznego