Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Składniki
1. zagotować 1 szkl wody, posolić, wsypać ryż, gotować na minimalnym ogniu aż będzie prawie miękki, 2. rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojonego pora, cebulę i czosnek, posolić, dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną, dodać 2-3 łyżki gorącej wody oraz ryż, na koniec dodać serek, doprawić do smaku, 3. krewetki opłukać, osuszyć, rozgrzać łyżkę oleju, dodać krewetki, smażyć po 2 min z każdej strony, dodać do ryżu, wymieszać, chwile jeszcze podgrzewać, smacznego