Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne curry z kurczakiem z dodatkiem fasolki szparagowej. Danie jest szybkie i proste, a przy tym bardzo smaczne.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18331
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 118
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 262
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 336
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18331
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 118
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 262
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 336
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Do mięsa dodać curry i mieloną paprykę, dokładnie obtoczyć mięso. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć. Gdy mięso nie będzie już surowe, dodać mrożoną fasolkę i bulion. Dusić na średnim ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy fasolka będzie miękka, odlać pół kubka sosu, wystudzić. Do zimnego sosu dodać mąkę, rozmieszać, by nie zrobiły się grudki. Sos z mąką dolać do całości sosu i dokładnie wymieszać. Zagotować, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Kurczaka z fasolką podawać z świeżo ugotowanym ryżem.