Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne a przede wszystkim zawsze się udaje .
1.Ryż zeszklić na głębokiej patelni na oleju lub maśle ,wrzucić do garnka do wody ( 800 ml)z kostką rosołową(często mieszając) gotować na wolnym ogniu do miękkości aż ryż wchłonie wodę
2. Następnie na tłuszczu podsmażyć delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek ,do tego wrzucić warzywa na patelnie i brokuły i doprawić przyprawami i podparować ,gdy już będą prawie miękkie wrzucić do ryżu już ugotowanego.
3. Następnie podsmażyć fileta z kurczaka pokrojonego w paski z
5 minut,posypać przyprawą do kurczaka .
Wrzucić do gorącego ryżu z warzywami doprawić do smaku ,dobrze połączyć,zamieszać .
(trzeba pamiętać że sypiemy przyprawy do mięsa i warzyw )
Smacznego !!!
Smaczny i syty.Traktuję go jako danie obiadowe ale można potraktować jako wcz...
Odsłon: 5017
Pieczone warzywa ( w tym ziemniaki) świetnie smakują jako samodzielne danie l...
Odsłon: 13360
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 216
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1370
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 148
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 215
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 216
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1370
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 148
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 215
Składniki
1.Ryż zeszklić na głębokiej patelni na oleju lub maśle ,wrzucić do garnka do wody ( 800 ml)z kostką rosołową(często mieszając) gotować na wolnym ogniu do miękkości aż ryż wchłonie wodę 2. Następnie na tłuszczu podsmażyć delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek ,do tego wrzucić warzywa na patelnie i brokuły i doprawić przyprawami i podparować ,gdy już będą prawie miękkie wrzucić do ryżu już ugotowanego. 3. Następnie podsmażyć fileta z kurczaka pokrojonego w paski z 5 minut,posypać przyprawą do kurczaka . Wrzucić do gorącego ryżu z warzywami doprawić do smaku ,dobrze połączyć,zamieszać . (trzeba pamiętać że sypiemy przyprawy do mięsa i warzyw ) Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 30
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 494