Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne a przede wszystkim zawsze się udaje .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12897
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10479
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12897
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4645
Składniki
1.Ryż zeszklić na głębokiej patelni na oleju lub maśle ,wrzucić do garnka do wody ( 800 ml)z kostką rosołową(często mieszając) gotować na wolnym ogniu do miękkości aż ryż wchłonie wodę 2. Następnie na tłuszczu podsmażyć delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek ,do tego wrzucić warzywa na patelnie i brokuły i doprawić przyprawami i podparować ,gdy już będą prawie miękkie wrzucić do ryżu już ugotowanego. 3. Następnie podsmażyć fileta z kurczaka pokrojonego w paski z 5 minut,posypać przyprawą do kurczaka . Wrzucić do gorącego ryżu z warzywami doprawić do smaku ,dobrze połączyć,zamieszać . (trzeba pamiętać że sypiemy przyprawy do mięsa i warzyw ) Smacznego !!!