Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, glutenu, laktozy 598 kcal
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31254
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31254
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
1. Mięso kroimy na kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką papryką oraz ostrą 2. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i studzimy 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy mięso z każdej strony. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Smażymy, mieszając przez ok. 2 minuty 4. Wsypujemy ugotowany ryż, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty 5. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i awokado 6. Całość skrapiamy sokiem z limonki