Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie dla amatorów pieczarek
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3442
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2740
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 127
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3442
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2740
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 127
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Składniki
Pieczarki obieramy i siekamy. Cebulę również obieramy i kroimy drobno. Na patelni dusimy pieczarki z cebula pod przykryciem bez dodatku tłuszczu.
Ryż gotujemy tak jak jest zalecane na opakowaniu.
Do miękkich pieczarek dodajemy przeciśnięty przez praskę albo posiekany czosnek. Następnie zalewamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Gotujemy chwilę. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę i mieszamy.
Podajemy z ryżem i dowolna surówką. U mnie z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki i sosu zrobionego z ziół prowansalskich, łyżki wody, łyżki octu jabłkowego i łyżki oliwy z oliwek oraz soli i pieprzu. Smacznego!