Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie dla amatorów pieczarek
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 946
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1362
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 946
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9216
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1362
Składniki
Pieczarki obieramy i siekamy. Cebulę również obieramy i kroimy drobno. Na patelni dusimy pieczarki z cebula pod przykryciem bez dodatku tłuszczu.
Ryż gotujemy tak jak jest zalecane na opakowaniu.
Do miękkich pieczarek dodajemy przeciśnięty przez praskę albo posiekany czosnek. Następnie zalewamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Gotujemy chwilę. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę i mieszamy.
Podajemy z ryżem i dowolna surówką. U mnie z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki i sosu zrobionego z ziół prowansalskich, łyżki wody, łyżki octu jabłkowego i łyżki oliwy z oliwek oraz soli i pieprzu. Smacznego!