Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie dla amatorów pieczarek
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14038
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15913
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14038
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15913
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Pieczarki obieramy i siekamy. Cebulę również obieramy i kroimy drobno. Na patelni dusimy pieczarki z cebula pod przykryciem bez dodatku tłuszczu.
Ryż gotujemy tak jak jest zalecane na opakowaniu.
Do miękkich pieczarek dodajemy przeciśnięty przez praskę albo posiekany czosnek. Następnie zalewamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Gotujemy chwilę. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę i mieszamy.
Podajemy z ryżem i dowolna surówką. U mnie z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki i sosu zrobionego z ziół prowansalskich, łyżki wody, łyżki octu jabłkowego i łyżki oliwy z oliwek oraz soli i pieprzu. Smacznego!