Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-09-2015
Propozycja na aromatyczne, smaczne i pożywne połączenie ryżu z szalotką i pesto selerowo - bazyliowym.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Na początku przygotowujemy pesto: Seler gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Do rozdrabniacza dodajemy 2 ząbki czosnku, listki bazylii i część oliwy z oliwek - miksujemy wszystko przez chwilę dla odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy ostudzony i pokrojony seler, starty ser Cheddar, posiekane orzechy włoskie i pozostałą część oliwy z oliwek - miksujemy wszystko dla odpowiedniego połączenia. Pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę szalotkę, dodajemy ryż i chwilę razem przesmażamy. Na koniec dodajemy wcześniej przygotowane pesto, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą w razie potrzeby. Życzę smacznego! :)