Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-09-2015
Propozycja na aromatyczne, smaczne i pożywne połączenie ryżu z szalotką i pesto selerowo - bazyliowym.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4104
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 170
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4104
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 170
Składniki
Na początku przygotowujemy pesto: Seler gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Do rozdrabniacza dodajemy 2 ząbki czosnku, listki bazylii i część oliwy z oliwek - miksujemy wszystko przez chwilę dla odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy ostudzony i pokrojony seler, starty ser Cheddar, posiekane orzechy włoskie i pozostałą część oliwy z oliwek - miksujemy wszystko dla odpowiedniego połączenia. Pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę szalotkę, dodajemy ryż i chwilę razem przesmażamy. Na koniec dodajemy wcześniej przygotowane pesto, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą w razie potrzeby. Życzę smacznego! :)