Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser lub obiad. Wybór należy do Was.
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2026
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 286
Polecam.
Odsłon: 1851
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 692
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 42
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2026
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 286
Polecam.
Odsłon: 1851
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 692
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 42
Składniki
Ryż opłukać na sitku pod bieżącą wodą.
Do garnka wlać mleko, wodę, dodać sól, cukier wanilinowy oraz opłukany ryż, podgrzewać na płycie ustawionej na niewielką moc i często mieszając doprowadzić do wrzenia.
Ryż gotować aż wchłonie większą część wody z mlekiem i całość będzie wyglądać jak bardzo gęsta zupa. Wówczas wyłączyć płytę, przykryć garnek i pozostawić aż ryż do końca wchłonie wodę z mlekiem.
Podawać na ciepło z dodatkiem jogurtu i truskawek oraz opcjonalnie cukru.