Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser lub obiad. Wybór należy do Was.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 137
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 329
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3038
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 137
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 329
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3038
Składniki
Ryż opłukać na sitku pod bieżącą wodą.
Do garnka wlać mleko, wodę, dodać sól, cukier wanilinowy oraz opłukany ryż, podgrzewać na płycie ustawionej na niewielką moc i często mieszając doprowadzić do wrzenia.
Ryż gotować aż wchłonie większą część wody z mlekiem i całość będzie wyglądać jak bardzo gęsta zupa. Wówczas wyłączyć płytę, przykryć garnek i pozostawić aż ryż do końca wchłonie wodę z mlekiem.
Podawać na ciepło z dodatkiem jogurtu i truskawek oraz opcjonalnie cukru.