Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad proponuję ryż z warzywami, wolno gotowany jak risotto. Pod sam koniec dodajemy startego świeżego ogórka.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3833
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 698
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8831
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3833
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 698
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8831
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy lekko przepłukany ryż, mieszamy aby każde ziarenko obtoczyło się w tłuszczu. Następnie mieszając wlewamy pierwszą partię wody i suszone warzywa i posiekany czosnek. Wodę systematycznie dolewamy w miarę pęcznienia ryżu. Po ok. 10 minutach doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Ryż gotujemy jeszcze ok.10 minut, stale podlewamy wodę i mieszamy. Pod koniec dodajemy startego świeżego ogórka, ścieramy tylko boki, razem za skórką, środek z ziarenkami zostawiamy. Dla zaostrzenia smaku można dodać starty chrzan, lub odrobinę pasty wasabi.