Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad proponuję ryż z warzywami, wolno gotowany jak risotto. Pod sam koniec dodajemy startego świeżego ogórka.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy lekko przepłukany ryż, mieszamy aby każde ziarenko obtoczyło się w tłuszczu. Następnie mieszając wlewamy pierwszą partię wody i suszone warzywa i posiekany czosnek. Wodę systematycznie dolewamy w miarę pęcznienia ryżu. Po ok. 10 minutach doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Ryż gotujemy jeszcze ok.10 minut, stale podlewamy wodę i mieszamy. Pod koniec dodajemy startego świeżego ogórka, ścieramy tylko boki, razem za skórką, środek z ziarenkami zostawiamy. Dla zaostrzenia smaku można dodać starty chrzan, lub odrobinę pasty wasabi.