Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad proponuję ryż z warzywami, wolno gotowany jak risotto. Pod sam koniec dodajemy startego świeżego ogórka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119417
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8984
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119417
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8984
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy lekko przepłukany ryż, mieszamy aby każde ziarenko obtoczyło się w tłuszczu. Następnie mieszając wlewamy pierwszą partię wody i suszone warzywa i posiekany czosnek. Wodę systematycznie dolewamy w miarę pęcznienia ryżu. Po ok. 10 minutach doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Ryż gotujemy jeszcze ok.10 minut, stale podlewamy wodę i mieszamy. Pod koniec dodajemy startego świeżego ogórka, ścieramy tylko boki, razem za skórką, środek z ziarenkami zostawiamy. Dla zaostrzenia smaku można dodać starty chrzan, lub odrobinę pasty wasabi.