Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad proponuję ryż z warzywami, wolno gotowany jak risotto. Pod sam koniec dodajemy startego świeżego ogórka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1827
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1590
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1548
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2059
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1827
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1590
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1548
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2059
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy lekko przepłukany ryż, mieszamy aby każde ziarenko obtoczyło się w tłuszczu. Następnie mieszając wlewamy pierwszą partię wody i suszone warzywa i posiekany czosnek. Wodę systematycznie dolewamy w miarę pęcznienia ryżu. Po ok. 10 minutach doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Ryż gotujemy jeszcze ok.10 minut, stale podlewamy wodę i mieszamy. Pod koniec dodajemy startego świeżego ogórka, ścieramy tylko boki, razem za skórką, środek z ziarenkami zostawiamy. Dla zaostrzenia smaku można dodać starty chrzan, lub odrobinę pasty wasabi.