Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż duszony z warzywami. Obiad, który przygotujecie w ciągu niespełna 30 minut.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Olej rozgrzać w rondlu, dodać zamrożone warzywa i dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Do warzyw dodać ryż, 500 ml gorącej wody, odsączoną z zalewy kukurydzę i około 1/2 łyżeczki soli.
Całość dusić pod przykryciem przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ryż powinien wchłonąć całą wodę a olej powinien zapobiec przywarciu potrawy do dna rondla.
Ryż jest gotowy do podania od razu po przyrządzeniu.