Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż duszony z warzywami. Obiad, który przygotujecie w ciągu niespełna 30 minut.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Olej rozgrzać w rondlu, dodać zamrożone warzywa i dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Do warzyw dodać ryż, 500 ml gorącej wody, odsączoną z zalewy kukurydzę i około 1/2 łyżeczki soli.
Całość dusić pod przykryciem przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ryż powinien wchłonąć całą wodę a olej powinien zapobiec przywarciu potrawy do dna rondla.
Ryż jest gotowy do podania od razu po przyrządzeniu.