Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z warzywami

Ryż z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 285 Ocena: 1411

Dodano:

Odsłon: 402

Ryż duszony z warzywami. Obiad, który przygotujecie w ciągu niespełna 30 minut.

Składniki

  • Mieszanka warzyw mrożonych 450 g
  • Kukurydza 1 puszka 400 g
  • Ryż basmati 200 g
  • Sól
  • Olej do smażenia 4 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryż z warzywami

Przygotowanie

  1. Olej rozgrzać w rondlu, dodać zamrożone warzywa i dusić pod przykryciem przez około 5 minut.

  2. Do warzyw dodać ryż, 500 ml gorącej wody, odsączoną z zalewy kukurydzę i około 1/2 łyżeczki soli.

  3. Całość dusić pod przykryciem przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ryż powinien wchłonąć całą wodę a olej powinien zapobiec przywarciu potrawy do dna rondla.

  4. Ryż jest gotowy do podania od razu po przyrządzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń