Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż duszony z warzywami. Obiad, który przygotujecie w ciągu niespełna 30 minut.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 93
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3493
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 53
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 93
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3493
Składniki
Olej rozgrzać w rondlu, dodać zamrożone warzywa i dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Do warzyw dodać ryż, 500 ml gorącej wody, odsączoną z zalewy kukurydzę i około 1/2 łyżeczki soli.
Całość dusić pod przykryciem przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ryż powinien wchłonąć całą wodę a olej powinien zapobiec przywarciu potrawy do dna rondla.
Ryż jest gotowy do podania od razu po przyrządzeniu.