Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż duszony z warzywami. Obiad, który przygotujecie w ciągu niespełna 30 minut.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5803
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5803
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Olej rozgrzać w rondlu, dodać zamrożone warzywa i dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Do warzyw dodać ryż, 500 ml gorącej wody, odsączoną z zalewy kukurydzę i około 1/2 łyżeczki soli.
Całość dusić pod przykryciem przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ryż powinien wchłonąć całą wodę a olej powinien zapobiec przywarciu potrawy do dna rondla.
Ryż jest gotowy do podania od razu po przyrządzeniu.