Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażone kawałki fileciku z kurczaka. Danie bardzo smaczne i sycące.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 216
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 662
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 216
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 662
Składniki
Ryż ugotować na sypko. Filet z kurczaka oczyścić z błonek umyć, osuszyć oraz pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać masło włożyć mięso, doprawić solą oraz przyprawą do drobiu, smażyć około 15 -20 minut mieszając. Usmażone kawałki fileta wyjąć , na tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa na patelnie. Smażyć pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu podlać niewielką ilością wody. Pod koniec smażenia dodać ugotowany ryż oraz usmażone kawałki filetu, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać gorące.