Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażone kawałki fileciku z kurczaka. Danie bardzo smaczne i sycące.
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Składniki
Ryż ugotować na sypko. Filet z kurczaka oczyścić z błonek umyć, osuszyć oraz pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać masło włożyć mięso, doprawić solą oraz przyprawą do drobiu, smażyć około 15 -20 minut mieszając. Usmażone kawałki fileta wyjąć , na tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa na patelnie. Smażyć pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu podlać niewielką ilością wody. Pod koniec smażenia dodać ugotowany ryż oraz usmażone kawałki filetu, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać gorące.