Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wspomnienie z dzieciństwa to ryż zapiekany z jabłkami, danie za którym przepadają chyba wszystkie dzieci. Potrawa niezwykle łatwa do zrobienia, podana na obiad lub podwieczorek na pewno szybko zniknie z talerza.
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Składniki
Ryż gotujemy około 20 minut w 1/2 mleka i 1/2 wody, odsączamy i studzimy. Na dno żaroodpornej posmarowanej tłuszczem formy wykładamy ryż, lekko dociskamy łyżką i posypujemy cynamonem. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie układamy na ryżu, posypujemy cukrem waniliowym, cukrem kryształem na końcu cynamonem. Ryż z jabłkami zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C około 30 minut.