Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wspomnienie z dzieciństwa to ryż zapiekany z jabłkami, danie za którym przepadają chyba wszystkie dzieci. Potrawa niezwykle łatwa do zrobienia, podana na obiad lub podwieczorek na pewno szybko zniknie z talerza.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 19
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 56
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 19
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 56
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Składniki
Ryż gotujemy około 20 minut w 1/2 mleka i 1/2 wody, odsączamy i studzimy. Na dno żaroodpornej posmarowanej tłuszczem formy wykładamy ryż, lekko dociskamy łyżką i posypujemy cynamonem. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie układamy na ryżu, posypujemy cukrem waniliowym, cukrem kryształem na końcu cynamonem. Ryż z jabłkami zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C około 30 minut.