Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wspomnienie z dzieciństwa to ryż zapiekany z jabłkami, danie za którym przepadają chyba wszystkie dzieci. Potrawa niezwykle łatwa do zrobienia, podana na obiad lub podwieczorek na pewno szybko zniknie z talerza.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1105
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3276
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1105
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3276
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 757
Składniki
Ryż gotujemy około 20 minut w 1/2 mleka i 1/2 wody, odsączamy i studzimy. Na dno żaroodpornej posmarowanej tłuszczem formy wykładamy ryż, lekko dociskamy łyżką i posypujemy cynamonem. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie układamy na ryżu, posypujemy cukrem waniliowym, cukrem kryształem na końcu cynamonem. Ryż z jabłkami zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C około 30 minut.