Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka wyszła bardzo smaczna,jako danie jednogarnkowe polecam na obiad,,mało pracy ,a efekt końcowy zaskoczy domowników.
Kalafiora marchew i rzepę zetrzeć na grubych oczkach tarła .
Dodać ryż,jajka gałkę , pieprz i sól.
Masę wyrobić.
Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i wyłożyć masę.
Przykryć plastrami sera żółtego lub posypać startym serem.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiekać góra dół do rozpuszczenia sera.
Smacznego życzę!
To był mój pierwszy raz z kalafiorem w takiej wersji i zostanę z nim na długo...
Odsłon: 2614
Polecam pyszny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior kusi swoim smakiem....
Odsłon: 14350
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3426
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10286
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3218
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 15
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3426
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10286
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3218
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 15
Składniki
Kalafiora marchew i rzepę zetrzeć na grubych oczkach tarła .
Dodać ryż,jajka gałkę , pieprz i sól. Masę wyrobić. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i wyłożyć masę.
Przykryć plastrami sera żółtego lub posypać startym serem. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiekać góra dół do rozpuszczenia sera.
Smacznego życzę!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Kotlety mielone z cukinii
Pełne smaku!
Odsłon: 64
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 47