Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli ryżu, dziś propozycja na ryż z brokułami. Szybkie, smaczne i pożywne ! :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31204
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5638
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31204
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Składniki
Gotujemy ryż 2 minuty krócej niż na opakowaniu. W tym czasie blanszujemy brokuły. Odstawiamy jedno i drugie do przestygnięcia. Ryż możemy np. ugotować dzień wcześniej będzie on wtedy sypki następnego dnia.
Na łyżce masła smażymy jajko, tak jak na jajecznicę. Następnie dodajemy czosnek dosłownie na chwilkę (ok. 30 sek) oraz brokuły. Smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy przestudzony ryż.
Posypujemy curry oraz dodajemy sos sojowy, smażymy 2 minuty i GOTOWE !! :) P.S Blanszowanie to sparzenie brokuła we wrzątku na kilka sekund a następnie przelanie go zimną wodą. Życzę smacznego !!!