Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli ryżu, dziś propozycja na ryż z brokułami. Szybkie, smaczne i pożywne ! :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 927
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12770
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 927
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12770
Składniki
Gotujemy ryż 2 minuty krócej niż na opakowaniu. W tym czasie blanszujemy brokuły. Odstawiamy jedno i drugie do przestygnięcia. Ryż możemy np. ugotować dzień wcześniej będzie on wtedy sypki następnego dnia.
Na łyżce masła smażymy jajko, tak jak na jajecznicę. Następnie dodajemy czosnek dosłownie na chwilkę (ok. 30 sek) oraz brokuły. Smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy przestudzony ryż.
Posypujemy curry oraz dodajemy sos sojowy, smażymy 2 minuty i GOTOWE !! :) P.S Blanszowanie to sparzenie brokuła we wrzątku na kilka sekund a następnie przelanie go zimną wodą. Życzę smacznego !!!