Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli ryżu, dziś propozycja na ryż z brokułami. Szybkie, smaczne i pożywne ! :)
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70987
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 511
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15500
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3352
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70987
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 511
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15500
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3352
Składniki
Gotujemy ryż 2 minuty krócej niż na opakowaniu. W tym czasie blanszujemy brokuły. Odstawiamy jedno i drugie do przestygnięcia. Ryż możemy np. ugotować dzień wcześniej będzie on wtedy sypki następnego dnia.
Na łyżce masła smażymy jajko, tak jak na jajecznicę. Następnie dodajemy czosnek dosłownie na chwilkę (ok. 30 sek) oraz brokuły. Smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy przestudzony ryż.
Posypujemy curry oraz dodajemy sos sojowy, smażymy 2 minuty i GOTOWE !! :) P.S Blanszowanie to sparzenie brokuła we wrzątku na kilka sekund a następnie przelanie go zimną wodą. Życzę smacznego !!!