Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli ryżu, dziś propozycja na ryż z brokułami. Szybkie, smaczne i pożywne ! :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5437
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5437
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Gotujemy ryż 2 minuty krócej niż na opakowaniu. W tym czasie blanszujemy brokuły. Odstawiamy jedno i drugie do przestygnięcia. Ryż możemy np. ugotować dzień wcześniej będzie on wtedy sypki następnego dnia.
Na łyżce masła smażymy jajko, tak jak na jajecznicę. Następnie dodajemy czosnek dosłownie na chwilkę (ok. 30 sek) oraz brokuły. Smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy przestudzony ryż.
Posypujemy curry oraz dodajemy sos sojowy, smażymy 2 minuty i GOTOWE !! :) P.S Blanszowanie to sparzenie brokuła we wrzątku na kilka sekund a następnie przelanie go zimną wodą. Życzę smacznego !!!