Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowych inspiracji na coś nowego żeby zaskoczyć gości, domowników? Mam coś dla Ciebie, kotlety ryżowe faszerowane mięsem, koniecznie wypróbuj.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 426
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 426
Składniki
1. Ryż gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlewam z wody, wykładam z torebek do miski, studzę. 2. Cebulę obieram, drobno kroje, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaje mięso, wsypuję sól, obie papryki i smażę około 15 minut.
3. Do ostudzonego ryżu dodaję jajka oraz masło, mieszam dokładnie.
4. Filiżankę od kawy wykładam folią, biorę trochę ryżu, rozprowadzam go równomiernie na brzegach.
5. Układam po środku dwie łyżki mięsnego farszu, farsz przykrywam łyżka ryżu.
6. Wyjmuję folię z filiżanki, brzegi zwijam tak żeby powstała mi kulka. Chowam kulki na jedną godzinę do lodówki.
7. Po tym czasie kulki ryżowe panieruję w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
8. Kotlety gotowe, podaję z surówką. 9. Smacznego.