Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są takie dni, kiedy trzeba wymyślić szybki obiad i właśnie taki nadszedł :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Składniki
Kilka liści sałaty ułożyć na półmisku, na nią pokrojoną w plastry rzodkiewkę. Obok sałaty ułożyć pokrojonego w ćwiartki pomidora i posypać go posiekanym szczypiorkiem. Skropić kilkoma kroplami sosu winegret lub oliwą i sokiem z cytryny. Delikatnie posolić i popieprzyć.
Kawałki piersi kurczaka obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na sałacie. Na małej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę i wybić na nią jajko. Pod przykryciem trzymać na małym ogniu, aż lekko się zetnie, ale żółtko pozostanie płynne. Posolić i popieprzyć do smaku, wyłożyć na półmisek z mięsem i skomponowaną sałatką, posypać obficie koperkiem.