Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe sajgonki, które smakowały całej rodzince
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki, solimy, pieprzymy i obsypujemy słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor pierś z kurczaka. Dorzucamy groszek, marchew, kukurydze i jeszcze chwilę smażymy. Na ręczniku kuchennym rozkładamy papier ryżowy, moczymy go za pomocą pędzelka zimną wodą i pozostawiamy na chwilę aby zmiękł. Gdy nasz papier ryżowy jest miękki nakładamy farsz mięsno-warzywny na to kiełki, zwijamy w rulonik i podwijamy końce pod spód. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z sosem. Ja zrobiłam sos majonezowy czyli zmieszałam majonez z keczupem.