Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe sajgonki, które smakowały całej rodzince
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki, solimy, pieprzymy i obsypujemy słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor pierś z kurczaka. Dorzucamy groszek, marchew, kukurydze i jeszcze chwilę smażymy.
Na ręczniku kuchennym rozkładamy papier ryżowy, moczymy go za pomocą pędzelka zimną wodą i pozostawiamy na chwilę aby zmiękł. Gdy nasz papier ryżowy jest miękki nakładamy farsz mięsno-warzywny na to kiełki, zwijamy w rulonik i podwijamy końce pod spód. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podajemy z sosem. Ja zrobiłam sos majonezowy czyli zmieszałam majonez z keczupem.
Przedstawiam Wam przepis na nietypowe sajgonki. Inne, bo z użyciem cienkiego...
Odsłon: 1866
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4093
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 21
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 39
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 104
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 996
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4093
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 21
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 39
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 104
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 996
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki, solimy, pieprzymy i obsypujemy słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor pierś z kurczaka. Dorzucamy groszek, marchew, kukurydze i jeszcze chwilę smażymy. Na ręczniku kuchennym rozkładamy papier ryżowy, moczymy go za pomocą pędzelka zimną wodą i pozostawiamy na chwilę aby zmiękł. Gdy nasz papier ryżowy jest miękki nakładamy farsz mięsno-warzywny na to kiełki, zwijamy w rulonik i podwijamy końce pod spód. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z sosem. Ja zrobiłam sos majonezowy czyli zmieszałam majonez z keczupem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 111
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 49