Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 593
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 267
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 250
Składniki
1. W lekko osolonej wodzie podgotuj szparagi, aby zmiękły. 2. W rondelku rozgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego. Podsmaż szalotkę i czosnek drobno pokrojone. 3. Gdy się zeszklą dodaj kurki. Dopraw do smaku solą morską oraz pieprzem. Duś aż odparuje woda. Dodaj jogurt naturalny, podsmaż. 4. Filety z kurczaka dopraw solą morską, świeżo mielonym czarnym pieprzem, czosnkiem granulowanym i cząbrem. 5. Tak przygotowane filety nadziewaj podsmażonymi kurkami, do każdego włóż po jednym szparagu. 6. Ciasto francuskie wzdłuż podziel na 3 części. Owiń ciastem każdy filet. 7. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Wierzch ciasta posmaruj żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. 9. Piecz w piekarniku 200C około 40 minut.
10. Przygotuj sos śmietanowo-musztardowy: - Gdy sakiewki drobiowe pieką się w piekarniku do rondelka włóż 2 łyżki musztardy francuskiej. - Dodaj wino. Gotuj aż odparuje woń alkoholu. - Następnie dodaj śmietankę i gotuj, aż sos zacznie pokrywać spód łyżki. 11. Po upieczeniu rozkrój sakiewki srobiowe, wyłóż na talerz i podawaj z sosem śmietanowo-musztardowym. 12. Smacznego.