Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
1. W lekko osolonej wodzie podgotuj szparagi, aby zmiękły.
2. W rondelku rozgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego. Podsmaż szalotkę i czosnek drobno pokrojone.
3. Gdy się zeszklą dodaj kurki. Dopraw do smaku solą morską oraz pieprzem. Duś aż odparuje woda. Dodaj jogurt naturalny, podsmaż.
4. Filety z kurczaka dopraw solą morską, świeżo mielonym czarnym pieprzem, czosnkiem granulowanym i cząbrem.
5. Tak przygotowane filety nadziewaj podsmażonymi kurkami, do każdego włóż po jednym szparagu.
6. Ciasto francuskie wzdłuż podziel na 3 części. Owiń ciastem każdy filet.
7. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Wierzch ciasta posmaruj żółtkiem rozbełtanym z mlekiem.
9. Piecz w piekarniku 200C około 40 minut.
10. Przygotuj sos śmietanowo-musztardowy:
- Gdy sakiewki drobiowe pieką się w piekarniku do rondelka włóż 2 łyżki musztardy francuskiej.
- Dodaj wino. Gotuj aż odparuje woń alkoholu.
- Następnie dodaj śmietankę i gotuj, aż sos zacznie pokrywać spód łyżki.
11. Po upieczeniu rozkrój sakiewki srobiowe, wyłóż na talerz i podawaj z sosem śmietanowo-musztardowym.
12. Smacznego.
Parówki w sosie musztardowym z ziemniakami polanymi sosem musztardowym oraz z...
Odsłon: 2550
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 211
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1363
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 139
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 193
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 211
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1363
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 139
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 193
Składniki
1. W lekko osolonej wodzie podgotuj szparagi, aby zmiękły. 2. W rondelku rozgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego. Podsmaż szalotkę i czosnek drobno pokrojone. 3. Gdy się zeszklą dodaj kurki. Dopraw do smaku solą morską oraz pieprzem. Duś aż odparuje woda. Dodaj jogurt naturalny, podsmaż. 4. Filety z kurczaka dopraw solą morską, świeżo mielonym czarnym pieprzem, czosnkiem granulowanym i cząbrem. 5. Tak przygotowane filety nadziewaj podsmażonymi kurkami, do każdego włóż po jednym szparagu. 6. Ciasto francuskie wzdłuż podziel na 3 części. Owiń ciastem każdy filet. 7. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Wierzch ciasta posmaruj żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. 9. Piecz w piekarniku 200C około 40 minut.
10. Przygotuj sos śmietanowo-musztardowy: - Gdy sakiewki drobiowe pieką się w piekarniku do rondelka włóż 2 łyżki musztardy francuskiej. - Dodaj wino. Gotuj aż odparuje woń alkoholu. - Następnie dodaj śmietankę i gotuj, aż sos zacznie pokrywać spód łyżki. 11. Po upieczeniu rozkrój sakiewki srobiowe, wyłóż na talerz i podawaj z sosem śmietanowo-musztardowym. 12. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 438