Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne sakiewki nadziane warzywno-rybnym farszem.Podajemy w dowolnym warzywnym sosem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5677
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37159
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5677
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37159
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 116
Składniki
Ciasto filo pokroić w kwadraty równej wielkości ( 11 do 12 cm ) Przykryć wilgotną ściereczką, aby nie wyschły. Posiekać łososia, rukolę i suszone pomidory, dodać rozgniecione ząbki czosnku, przyprawić i dokładnie wymieszać. Środek pojedynczego kwadratu ciasta posmarować stopionym masłem i położyć kolejny kwadrat lekko ukośnie tak, aby brzegi obu płatów nie stykały się ze sobą. Znów posmarować środek masłem i położyć kolejny płat. Składamy 3 płaty.
Na środek nałożyć łyżkę łososiowego nadzienia. Uformować sakiewkę, podnosząc brzegi ciasta do góry i dociskając lekko palcami. Sakiewki włożyć do wysmarowanych foremek na babeczki i piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, potem wyłożyć z foremek i podpiekać spód jeszcze około 5 minut.