Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne sakiewki nadziane warzywno-rybnym farszem.Podajemy w dowolnym warzywnym sosem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118907
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8774
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3189
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2664
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118907
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8774
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3189
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2664
Składniki
Ciasto filo pokroić w kwadraty równej wielkości ( 11 do 12 cm ) Przykryć wilgotną ściereczką, aby nie wyschły. Posiekać łososia, rukolę i suszone pomidory, dodać rozgniecione ząbki czosnku, przyprawić i dokładnie wymieszać. Środek pojedynczego kwadratu ciasta posmarować stopionym masłem i położyć kolejny kwadrat lekko ukośnie tak, aby brzegi obu płatów nie stykały się ze sobą. Znów posmarować środek masłem i położyć kolejny płat. Składamy 3 płaty.
Na środek nałożyć łyżkę łososiowego nadzienia. Uformować sakiewkę, podnosząc brzegi ciasta do góry i dociskając lekko palcami. Sakiewki włożyć do wysmarowanych foremek na babeczki i piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, potem wyłożyć z foremek i podpiekać spód jeszcze około 5 minut.