Dania główne Przepis na:
SAŁATA DO OBIADU

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3782
Dodano: 31.01.2010
Odsłon: 32107
Składniki
- główka sałaty masłowej
- śmietanka, 200ml
- mleko, 200ml
- sól, szczypta
- cukier, 3 łyżki
- ocet, pół łyżeczki
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
sałatę dokładnie płukamy i rwiemy na mniejsze kawałki
-
śmietankę łączymy z mlekiem (mozna dodac tylko śmietanke ale z mlekiem sos jest mniej kaloryczny)
-
do śmietanki dodajemy szczypte soli, cukier i ocet
-
wszystko dokładnie mieszamy aż cukier sie rozpuści
-
zalewamy sałate smietankowym sosem i odstawiamy do lodówki aby wszystko sie dobrze przegryzło.
-
podajemy do obiadu, najlepiej do ziemniaków:))
-
SMACZNEGO:)))
Komentarze do przepisu (3)

kamilcik 22 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię taką sałatę. Tylko wolę bardziej na słodko i zamiast octu dodaję kwasek cytrynowy. Świetny smak słodko kwaśny1 Kto głosował? | Odpowiedz

przepiorka 06 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
niestety nie przekonuje mnie ten przepis1 Kto głosował? | Odpowiedz

eses 05 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
sałata pływająca w mleku... jakoś mnie nie przekonuje.1 Kto głosował? | Odpowiedz