Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka - do kanapek, obiadu i jako farsz do tortilli
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4879
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13243
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5794
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7432
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4879
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13243
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5794
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7432
Składniki
Fileta kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i posypujemy przyprawą gyros. Mięso smażymy na rumiano. Odsączamy z tłuszczu. Kapustę siekamy - nie bardzo drobno. Pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i ogórka świeżego kroimy wzdłuż na pół, następnie w plastry. Cebulę czerwoną kroimy w piórka, dymkę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, pieprz, czosnek i cebulkę dymkę (odrobiną można zostawić do dekoracji).
Sałatkę układamy warstwami: kapusta - papryka - ogórki konserwowe - sos - czerwona cebula - kurczak - pomidory - ogórek świeży - sos - kapusta