Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owoców morza.
Garnek, durszlak, salaterka, nóż i deska do krojenia
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13155
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1273
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17471
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13155
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1273
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17471
Składniki
Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie odsączamy krewetki z wody w opakowaniu, smażymy około 2 minut lub do zmiany koloru na różowy. Odstawiamy na bok.
Przygotowujemy pozostałe składniki: myjemy świeże warzywa, a następnie kroimy w kostkę: ogórek, pomidory koktajlowe na pół, cebulę po obraniu w kostkę. Odsączamy kukurydzę z puszki, tuńczyka. Usuwamy gniazdo z papryki i kroimy w kostkę.
Ugotowany makaron hartujemy zimną wodą, a następnie dodajemy wszystkie składniki włącznie z krewetkami i mieszamy. Dodajemy majonez, czarny pieprz. Dosalamy, jeśli trzeba.
Układamy umyty szpinak na talerzykach, a następnie nakładamy sałatkę.