Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owoców morza.
Garnek, durszlak, salaterka, nóż i deska do krojenia
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457153
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1314
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2165
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457153
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1314
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2165
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Składniki
Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie odsączamy krewetki z wody w opakowaniu, smażymy około 2 minut lub do zmiany koloru na różowy. Odstawiamy na bok.
Przygotowujemy pozostałe składniki: myjemy świeże warzywa, a następnie kroimy w kostkę: ogórek, pomidory koktajlowe na pół, cebulę po obraniu w kostkę. Odsączamy kukurydzę z puszki, tuńczyka. Usuwamy gniazdo z papryki i kroimy w kostkę.
Ugotowany makaron hartujemy zimną wodą, a następnie dodajemy wszystkie składniki włącznie z krewetkami i mieszamy. Dodajemy majonez, czarny pieprz. Dosalamy, jeśli trzeba.
Układamy umyty szpinak na talerzykach, a następnie nakładamy sałatkę.