Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owoców morza.
Garnek, durszlak, salaterka, nóż i deska do krojenia
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 348
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 365
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 326
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 142
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 348
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 365
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 326
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie odsączamy krewetki z wody w opakowaniu, smażymy około 2 minut lub do zmiany koloru na różowy. Odstawiamy na bok.
Przygotowujemy pozostałe składniki: myjemy świeże warzywa, a następnie kroimy w kostkę: ogórek, pomidory koktajlowe na pół, cebulę po obraniu w kostkę. Odsączamy kukurydzę z puszki, tuńczyka. Usuwamy gniazdo z papryki i kroimy w kostkę.
Ugotowany makaron hartujemy zimną wodą, a następnie dodajemy wszystkie składniki włącznie z krewetkami i mieszamy. Dodajemy majonez, czarny pieprz. Dosalamy, jeśli trzeba.
Układamy umyty szpinak na talerzykach, a następnie nakładamy sałatkę.