Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to obowiązkowy punkt każdego grillowania w ogrodzie. Ziemniaki zmieszane z jajkami na twardo, chrupiącym bekonem, świeżymi ziołami, zbilansowane aromatycznym, kremowym dressingiem powodują, że z każdym kęsem masz ochotę na więcej. Sałatka jest naprawdę pyszna, gdy nie żałuje się zieleniny – świeży koperek, natka pietruszki czy szczypiorek dodadzą lekkiego akcentu sałatce.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13524
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5868
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7613
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13524
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5868
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7613
Składniki
Zagotuj wodę w dużym garnku i wrzuć całe ziemniaki. Gotuj tak, by wyszły al’dente. Wyjmij ziemniaki z wody, przekrój na pół, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem i włóż na dużą blachę piekarnika lub na ruszt grilla. Grilluj lub piecz w 200° C przez 3-5 minut z obydwu stron. Upieczone ziemniaki wystudź, a następnie pokrój w kostkę i przełóż do miski.
Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Wędzony boczek pokrój w drobne kawałki i lekko przesmaż na suchej patelni. Jeśli używasz kiełbasy, nie musisz jej przesmażać. Obierz cebulę i drobno poszatkuj. Wszystkie składniki umieść w misce.
Zmieszaj majonez, śmietanę musztardę, sok z cytryny, poszatkowaną zieleninę, następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dressing i polej nim sałatkę. Porządnie wymieszaj i schłodź przez 20 minut w lodówce.