Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to obowiązkowy punkt każdego grillowania w ogrodzie. Ziemniaki zmieszane z jajkami na twardo, chrupiącym bekonem, świeżymi ziołami, zbilansowane aromatycznym, kremowym dressingiem powodują, że z każdym kęsem masz ochotę na więcej. Sałatka jest naprawdę pyszna, gdy nie żałuje się zieleniny – świeży koperek, natka pietruszki czy szczypiorek dodadzą lekkiego akcentu sałatce.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1540
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1406
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 295
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1540
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1406
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 295
Składniki
Zagotuj wodę w dużym garnku i wrzuć całe ziemniaki. Gotuj tak, by wyszły al’dente. Wyjmij ziemniaki z wody, przekrój na pół, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem i włóż na dużą blachę piekarnika lub na ruszt grilla. Grilluj lub piecz w 200° C przez 3-5 minut z obydwu stron. Upieczone ziemniaki wystudź, a następnie pokrój w kostkę i przełóż do miski.
Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Wędzony boczek pokrój w drobne kawałki i lekko przesmaż na suchej patelni. Jeśli używasz kiełbasy, nie musisz jej przesmażać. Obierz cebulę i drobno poszatkuj. Wszystkie składniki umieść w misce.
Zmieszaj majonez, śmietanę musztardę, sok z cytryny, poszatkowaną zieleninę, następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dressing i polej nim sałatkę. Porządnie wymieszaj i schłodź przez 20 minut w lodówce.