Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to obowiązkowy punkt każdego grillowania w ogrodzie. Ziemniaki zmieszane z jajkami na twardo, chrupiącym bekonem, świeżymi ziołami, zbilansowane aromatycznym, kremowym dressingiem powodują, że z każdym kęsem masz ochotę na więcej. Sałatka jest naprawdę pyszna, gdy nie żałuje się zieleniny – świeży koperek, natka pietruszki czy szczypiorek dodadzą lekkiego akcentu sałatce.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14951
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4726
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44749
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 686
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14951
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4726
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44749
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 686
Składniki
Zagotuj wodę w dużym garnku i wrzuć całe ziemniaki. Gotuj tak, by wyszły al’dente. Wyjmij ziemniaki z wody, przekrój na pół, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem i włóż na dużą blachę piekarnika lub na ruszt grilla. Grilluj lub piecz w 200° C przez 3-5 minut z obydwu stron. Upieczone ziemniaki wystudź, a następnie pokrój w kostkę i przełóż do miski.
Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Wędzony boczek pokrój w drobne kawałki i lekko przesmaż na suchej patelni. Jeśli używasz kiełbasy, nie musisz jej przesmażać. Obierz cebulę i drobno poszatkuj. Wszystkie składniki umieść w misce.
Zmieszaj majonez, śmietanę musztardę, sok z cytryny, poszatkowaną zieleninę, następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dressing i polej nim sałatkę. Porządnie wymieszaj i schłodź przez 20 minut w lodówce.