Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, zdrowa, lekka, wegańska sałatka z pieczonych batatów
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 115
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 252
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 94
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 115
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 252
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 94
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni (opcja góra - dół). Na blasze do pieczenia rozprowadzić papier.
Bataty umyć, obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do miski, dodać przyprawy oraz 1 łyżkę oliwy z oliwek i wszystko wymieszać.
Rozłożyć bataty na blasze do pieczenia, którą wcześniej pokryliśmy papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 12 minut.
Po 12 minutach wyjąć blachę z piekarnika i dodać odsączoną ciecierzycę i wszystko należy polać 1 łyżką oliwy z oliwek. Piec jeszcze około 12 minut.
Przygotować dressing: w czasie jak pieką się bataty w szklance wymieszać wszystkie składniki dressingu.
Do miski włożyć rukolę oraz pomidorki papryczkowe, dodać upieczone bataty z ciecierzycą, polać dressingiem i wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego!