Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka dla niespodziewanych gości,idealna do wędlin i świeżego pieczywka:)przepis pochodzi z książki:Ewa Gotuje"szybko".
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Ugotować jajka na twardo,obrać ze skorupek.
Seler odcisnąć na sicie z zalewy,następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Krążki ananasa pokroić w mniejsze cząstki.
Por pokroić w półtalarki i sparzyć na sicie gorącą wodą-po to by lekko zmiękł i oddał nadmiar goryczki.
Wystudzone i obrane jajka przekroić na pół.Żółtka włożyć do miseczki,a białka pokroić w drobną kostkę.Żółtka rozetrzeć łyżką,dodając po łyżce majonezu.Gdy sos zrobi się gładki.dodać do pozostałych składników i dobrze wymieszać.Na końcu doprawić solą i pieprzem.