Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie można wykorzystać świeżą fasolkę, a w zimie po prostu mrożoną. Połączenie śledzi z fasolką i innymi dodatkami dobrze smakuje.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5504
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8823
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7683
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5251
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5504
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8823
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7683
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5251
Składniki
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie ze szczypta cukru. Osączyć na sicie. Pokroić na mniejsze kawałki. Śledzie wymoczyć w wodzie. Osączyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, obrać i pokroić w plastry. Ogórki kiszone pokroić w plasterki. Śmietanę wymieszać z chrzanem, sokiem z cytryny, pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Na półmisku ułożyć centralnie fasolkę wymieszana ze śledziem. Po bokach ułożyć ziemniaki i ogórki. Porobić kleksy z sosu śmietanowo-chrzanowego. Udekorować piórkami koperku. Smacznego.