Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie można wykorzystać świeżą fasolkę, a w zimie po prostu mrożoną. Połączenie śledzi z fasolką i innymi dodatkami dobrze smakuje.
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19542
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 438
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9005
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19542
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 438
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9005
Składniki
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie ze szczypta cukru. Osączyć na sicie. Pokroić na mniejsze kawałki. Śledzie wymoczyć w wodzie. Osączyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, obrać i pokroić w plastry. Ogórki kiszone pokroić w plasterki. Śmietanę wymieszać z chrzanem, sokiem z cytryny, pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Na półmisku ułożyć centralnie fasolkę wymieszana ze śledziem. Po bokach ułożyć ziemniaki i ogórki. Porobić kleksy z sosu śmietanowo-chrzanowego. Udekorować piórkami koperku. Smacznego.