Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w chrupiących migdałach z posmakiem cytrusów.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36629
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 245
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36629
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 245
Składniki
Masło stopić na patelni, dodać płatki migdałowe, przemieszać, chwilę prażyć. Zdjąć z ognia, dodać 2-3 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Sandacza osuszyć, delikatnie doprawić solą, pieprzem i oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rybę po 3-4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu sandacza przełożyć na ręcznik papierowy. Ryby nałożyć na talerze, posypać płatkami migdałowymi i ew. startą skórką z cytryny i limonki.