Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w chrupiących migdałach z posmakiem cytrusów.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 137
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 995
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11999
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 137
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 995
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11999
Składniki
Masło stopić na patelni, dodać płatki migdałowe, przemieszać, chwilę prażyć. Zdjąć z ognia, dodać 2-3 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Sandacza osuszyć, delikatnie doprawić solą, pieprzem i oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rybę po 3-4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu sandacza przełożyć na ręcznik papierowy. Ryby nałożyć na talerze, posypać płatkami migdałowymi i ew. startą skórką z cytryny i limonki.