Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w chrupiących migdałach z posmakiem cytrusów.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19991
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7026
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244553
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19991
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7026
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244553
Składniki
Masło stopić na patelni, dodać płatki migdałowe, przemieszać, chwilę prażyć. Zdjąć z ognia, dodać 2-3 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Sandacza osuszyć, delikatnie doprawić solą, pieprzem i oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rybę po 3-4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu sandacza przełożyć na ręcznik papierowy. Ryby nałożyć na talerze, posypać płatkami migdałowymi i ew. startą skórką z cytryny i limonki.