Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w chrupiących migdałach z posmakiem cytrusów.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 296
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9598
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6006
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2635
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 296
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9598
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6006
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2635
Składniki
Masło stopić na patelni, dodać płatki migdałowe, przemieszać, chwilę prażyć. Zdjąć z ognia, dodać 2-3 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Sandacza osuszyć, delikatnie doprawić solą, pieprzem i oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rybę po 3-4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu sandacza przełożyć na ręcznik papierowy. Ryby nałożyć na talerze, posypać płatkami migdałowymi i ew. startą skórką z cytryny i limonki.