Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sandacz w chrupiących migdałach z posmakiem cytrusów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2661
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2944
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2661
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2944
Składniki
Masło stopić na patelni, dodać płatki migdałowe, przemieszać, chwilę prażyć. Zdjąć z ognia, dodać 2-3 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Sandacza osuszyć, delikatnie doprawić solą, pieprzem i oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rybę po 3-4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu sandacza przełożyć na ręcznik papierowy. Ryby nałożyć na talerze, posypać płatkami migdałowymi i ew. startą skórką z cytryny i limonki.